Dow glider 200 poäng när nedgraderingen av Moody’s bank bidrar till eländet i augusti: Liveuppdateringar

0/5 No votes

Report this app

Description

15 minuter sedan

Goldman Sachs tynger Dow

En försäljning i Goldman Sachs mitt i press på den bredare banksektorn har dragit på sig Dow.

Goldman presterade sämst i 30-aktieindexet på tisdagen med en förlust på 2,3 %. Salesforce och Intel var de enda andra ned med mer än 2 %.

Som jämförelse sjönk blue-chip-genomsnittet med 0,8 % som helhet. Fyra femtedelar av Dow-medlemmarna handlade under oförändrad nivå.

Amgen fortsatte sin uppgång efter vinst och var den bästa medlemmen med en vinst på 3,5 %. Om aktien slutar högre på tisdag, skulle det vara den fjärde raka vinnande sessionen för aktien. Boeingnäst bäst presterande, lade till relativt blygsamma 0,3 %.

– Alex Harring

25 minuter sedan

Home Depot, Lowe har nedgraderats av analysföretaget Telsey

Telsey Advisory Group säger att det går ut på sidlinjen Home Depot och Lowes. Analytikern Joseph Feldman nedgraderade båda aktierna till marknadens resultat från överpresterande.

I två måndagsanteckningar sa Feldman att han förväntar sig att de två företagen kommer att “uppleva en något brantare nedgång relaterad till de svaga trenderna på bostadsmarknaden, [and see] konsumenter förblir försiktiga med utgifter, särskilt på stora biljettföremål och projekt.”

Aktierna för Home Depot och Lowe’s föll med 0,9% respektive 1,7%.

För att läsa mer om nedgraderingarna, klicka här.

— Hakyung Kim

55 minuter sedan

Aktier gör de största stegen i middagshandeln

Kolla in några av företagen som skapar rubriker i middagshandel:

  • Beyond Meat — Det växtbaserade köttföretaget föll med 16 % under middagshandeln efter att ha missat intäkter under andra kvartalet, med hänvisning till svag amerikansk efterfrågan. Beyond Meat redovisade en justerad förlust på 83 cent per aktie på 102,1 miljoner dollar i intäkter, medan Refinitiv förutspådde 86 cent och 108,4 miljoner dollar.
  • Novo Nordisk — Aktierna i läkemedlet steg med 18 % efter att nya försöksdata visade att Novo Nordisks viktminskningsläkemedel Wegovy minskade risken för stora kardiovaskulära händelser med 20 %.
  • Organon — Aktien steg 8% på bättre än väntat resultat för andra kvartalet. Hälsovårdsföretaget rapporterade en vinst per aktie på 1,31 dollar. Analytiker undersökta av StreetAccount förväntade sig 97 cent per aktie. Organon redovisade 1,61 miljarder dollar i intäkter, vilket slog analytikernas förväntningar på 1,57 miljarder dollar.

Läs hela listan här.

— Pia Singh

En timme sedan

Solenergiaktier, namn på ren energi nådde de lägsta nivåerna sedan maj 2022

Se diagram…

Invesco Solar ETF 1-dag

En timme sedan

Resultatkort när säsongen närmar sig sitt slut

Andra kvartalets resultatsäsong närmar sig sitt slut, med resultat hittills från 89% av S&P 500.

Av de nästan 450 företag som har rapporterat resultat har 79% överträffat vinstförväntningarna medan 63% har överträffat intäktsuppskattningar, enligt Refinitiv.

För perioden förväntas resultatet minska med 3,8 % från för ett år sedan.

— Samantha Subin, Robert Hum

2 timmar sedan

Wall Street stormän gör oro hörda

Vissa på Wall Street uttrycker försiktiga känslor om aktiemarknaden.

Credit Suisses globala aktiestrateg Andrew Garthwaite sa att han är nu “inkrementellt mer negativ” på aktier. Han sa också att en lågkonjunktur troligen kommer att drabba nästa år.

Samtidigt sa Bank of Americas Stephen Suttmeier a taktisk korrigering är redan på gång.

Och Marko Kolanovic, JPMorgans bästa aktieväljare, rekommenderade investerare att göra det hålla sig underviktad på aktiersamtidigt som man noterar att folk kan vara för optimistiska om tillståndet i ekonomin.

— John Melloy, Sarah Min och Jesse Pound

2 timmar sedan

Goldman Sachs uppgraderar Sagimet Biosciences för att köpa

Biofarmaceutiskt företag i kliniskt skede Sagimet Biosciences kunde se dess behandlingar nå ett breakout-stadium, vilket kan få aktiekursen att skjuta i höjden, enligt Goldman Sachs. Analytikern Andrea Tan initierade ett köpbetyg på aktier i en tisdagsnotis.

Sagimet Biosciences fokuserar på att utveckla fettsyrasyntas (FASN)-hämmare, som kan behandla en rad sjukdomar inklusive olika cancerformer, alkoholfri steatohepatit (NASH) och akne. Företagets interimsdata har visat att dess ledande behandlingskandidat, denifanstant, kan minska leverfettnivåerna för patienter med NASH – vilket kan hjälpa till att stödja behandlingarnas avancemang till ett centralt program.

Aktien har varit börsnoterad sedan den 14 juli och handlas något under börsintroduktionsnivån.

För att läsa hela historien om uppgraderingen, klicka här.

— Hakyung Kim

2 timmar sedan

Regionala bankaktier faller mer än 3 %

— Hakyung Kim, Gina Francolla

3 timmar sedan

Försäljning tar fart i morgonhandeln

En försäljning på Wall Street har intensifierats.

De Dow var ned runt 450 poäng, eller 1,2 %, strax efter 10:15 ET. De S&P 500 tappade 1,1%, medan Nasdaq Composite sjönk 1,4 procent.

– Alex Harring

3 timmar sedan

Datadog sjunker på en nedslående prognos, guidningen skärs ned

Datadog aktierna rasade mer än 20% efter att mjukvaruföretaget utfärdade svagare än väntat intäktsguidning för tredje kvartalet och sänkte utsikterna för helåret.

Nedgången i aktier kom trots ett topp- och bottenläge för andra kvartalet, där Datadog rapporterade en justerad vinst på 36 cent per aktie på 509,5 miljoner dollar i intäkter. Det kom in före 28 cent förväntat på intäkter på 500,6 miljoner dollar, enligt Refinitiv.

För det tredje kvartalet sa företaget att de förväntar sig att intäkterna kommer att variera mellan 521 miljoner dollar och 525 miljoner dollar, under de 536,2 miljoner dollar som förväntas av analytiker tillfrågade av FactSet.

Datadog trimmade också intäktsguidningen för helåret och sa att de nu räknar med att försäljningen kommer att variera mellan 2,05 miljarder dollar och 2,06 miljoner dollar. Företaget har tidigare sagt att det förväntade sig mellan 2,08 miljarder dollar och 2,10 miljarder dollar i intäkter.

3 timmar sedan

Aktier öppnar lägre

Aktier öppnade tisdagens session lägre.

De Dow minskade med mer än 200 poäng, eller 0,6 %. De S&P 500 minska 0,5%, medan Nasdaq Composite sjönk 0,8 %.

– Alex Harring

4 timmar sedan

En dålig makrobakgrund får handlare att hoppas att Fed kan sluta höja räntorna, säger Ed Moya

En mängd dåliga signaler tynger investerarnas sentiment på tisdagsmorgonen, inklusive svag handelsdata från Kina, samt kreditbetygssänkningar från Moody’s på 10 små och medelstora banker. UPS minskade också sin vägledning, med hänvisning till fallande efterfrågan och stigande kostnader efter ett nytt anställningskontrakt.

Oandas Ed Moya sa dock att den plötsligt “dystra” globala makroekonomiska bakgrunden gör att Wall Street hoppas att Federal Reserve kan sluta höja räntorna.

“Aktier är nere, men det är inte för fult eftersom Wall Street börjar bli mycket övertygad om att den globala ekonomiska svagheten kommer att göra susen för att få tillbaka inflationen till Feds 2%-mål”, skrev Moya på tisdagen. “Räntehöjningsoddsen fortsätter att minska för FOMC-mötena i september och november, men räntesänkningarna för 2024 fortsätter att växa.”

Valutahandlare förväntar sig en sannolikhet på 85,5 % att Fed kommer att hålla räntorna där de är när beslutsfattare sammanträder i september, enligt CME Fedwatch Tool. De förväntar sig en chans på 14,5 % att centralbanken kan höja räntorna med ytterligare en kvarts procentenhet.

Samtidigt, i januari, förväntar de sig en 47,4% sannolikhet att Fed kommer att hålla, och en 33,2% sannolikhet att Fed kommer att sänka räntorna med en kvarts procentenhet.

— Sarah Min

4 timmar sedan

AMC stiger med 5 % efter att ha slagit Streets förväntningar på vinst

AMC Underhållning hoppade nästan 5% efter att biografaktien överträffade analytikerns förväntningar under andra kvartalet.

Bolaget rapporterade 1 cent intjänad per aktie, medan analytiker undersökta av Refinitiv räknade med en förlust på 4 cent per aktie. Intäkterna landade på 1,35 miljarder dollar för kvartalet, före konsensusuppskattningen på 1,29 miljarder dollar.

AMC-aktien har klättrat nästan 26% hittills i år.

– Alex Harring

5 timmar sedan

Philadelphia Fed President: Räntehöjningscykeln kan vara avslutad

Den amerikanska centralbanken kan vara i slutet av sin nuvarande räntehöjningscykel, Det sade Philadelphias centralbankschef Patrick Harker på tisdagen.

“Frånvaro av några oroväckande nya data mellan nu och mitten av september tror jag att vi kan vara vid den punkt där vi kan ha tålamod och hålla kurserna stabila och låta de penningpolitiska åtgärder vi har vidtagit göra sitt arbete”, sa Harker i förberedda kommentarer för ett tal i Philadelphia.

Men han sa också att det kanske inte kommer att bli några räntesänkningar inom den närmaste framtiden.

“Låt mig dock vara tydlig med en sak. Skulle vi vara vid den punkten där vi kan hålla oss stabila, kommer vi att behöva vara där ett tag”, sa han. “Pandemin lärde oss att aldrig säga aldrig, men jag förutser inga troliga omständigheter för en omedelbar lättnad av styrräntan.”

– Jeff Cox

5 timmar sedan

Aktier som gör de största rörelserna förmarknaden

Kolla in några av företagen som skapar rubriker inom förmarknadshandel:

Läs hela listan här.

— Brian Evans

5 timmar sedan

Dish, EchoStar-investerare reagerar på fusionsnyheter

Investerare ändrade exponeringen mot Maträtt och EchoStar efter att Charlie Ergen sa att han skulle slå samman de två.

Aktien i EchoStar föll med mer än 10%, medan Dish steg med mer än 1%. Hela aktieaffären markerar en återförening för de två företagen, som har varit separata i cirka 15 år.

— Michael Sheetz, Alex Harring

5 timmar sedan

Under Armour stiger blygsamt efter resultatrapporten

Under Armour aktierna steg högre på en bättre än väntat resultatrapport för det första räkenskapskvartalet.

Återförsäljarens aktier steg 0,3 % efter att ha rapporterat 2 cent i vinst per aktie, medan analytiker tillfrågade av Refinitiv räknade med en förlust på 2 cent. Intäkterna kom in på 1,32 miljarder dollar, något över de 1,3 miljarder dollar som förutspåtts av Wall Street.

Aktier har kämpat i år trots den bredare marknadens rally, och tappat mer än 24% sedan året började.

– Alex Harring

6 timmar sen

Eli Lilly klättrar 10% på vinstbeat

Läkemedelslager Eli Lilly avancerade runt 10 % i förmarknadshandeln när investerare jublade bättre rapport för andra kvartalet än vad Wall Street räknat med.

Eli Lilly postade $2,11 i vinst per aktie, exklusive poster, medan analytiker tillfrågade av Refinitiv förväntade $1,98. Intäkterna kom också före Wall Streets konsensus, där företaget rapporterade 8,31 miljarder dollar medan analytiker prognostiserade 7,58 dollar.

Aktien har stigit med mer än 24 % i år.

– Alex Harring

6 timmar sen

Novo Nordisk skjuter i höjden 15 % när Wegovy läkemedelsprövning överträffar förväntningarna

Aktier i danskt läkemedelsbolag Novo Nordisk skjutit i höjden med mer än 15 % på tisdagen efter rubrikresultat från en rättegång visade att dess viktminskning drog Wegovy minska risken för hjärtsjukdomar med 20 % hos vuxna med fetma.

Resultatet lyfte den bredare sektorn i Europa och USA, med andelar i rival från staten Eli Lilly klättring i förmarknadshandeln.

— Elliot Smith

7 timmar sedan

UPS faller efter intäktsmiss, vägledningsminskning

POSTEN aktien sjönk med 5,6 % efter att paketleveransjätten redovisade svagare intäkter än väntat för andra kvartalet.

Företagets intäkter för perioden uppgick till 22,1 miljarder dollar. Analytiker tillfrågade av Refinitiv förväntade sig 23,1 miljarder dollar.

UPS sänkte också sina intäkter för helåret med hänvisning till arbetsförhandlingar och kostnaden för ett preliminärt avtal med teamsters.

#Dow #glider #poäng #när #nedgraderingen #Moodys #bank #bidrar #eländet #augusti #Liveuppdateringar